Pro-Post wordt bephila.

Het internet wint nog elke dag aan belang. Een evolutie die bephila als vereniging die instaat voor de bevordering van de Filatelie, niet langer kon negeren. Daarom heeft de Raad van Bestuur  beslist om een nieuw elan aan onze activiteiten te geven.

We hebben niet alleen deze website in een heel nieuw jasje gestoken, maar na 50 jaar werd voor de  nieuwe benaming “bephila” gekozen !  

De vereniging Pro-Post werd gesticht in 1965 en kreeg recent het Koninklijk Brevet wat haar toelaat om de baseline van onze naam te wijzigen in ‘Koninklijke Vereniging ter Bevordering van de Filatelie’. Voortaan zullen we onze activiteiten verder zetten onder een nieuwe vlag met een nieuwe naam en een nieuw logo, die meer geschikt zijn voor de veranderende filateliewereld. Een naam en een logo die verwijzen naar de wortels en de oorsprong van de Belgische filatelie en tegelijkertijd een uitstraling hebben naar buiten. Het merk bephila® met een kraaknieuw logo in een compleet andere grafische omgeving maakt het duidelijk dat de vereniging niet zoals voorheen kan vereenzelvigd worden met haar belangrijke pijler bpost.

Deze belangrijke koerswijziging  is meteen ook  een vertaling van de opening en verruiming die de hobby Filatelie maakt naar andere “Collectables” . Onder de noemer bephila passen dan alle verzamelactiviteiten die in het verlengde ervan liggen of als uitbreiding van een thematische collectie ; denk aan munten  (numismatiek), postkaartenverzamelingen… we houden u met deze site www.bephila.be op de hoogte van alle evoluties in de loop van 2016.

We stellen dit platform open voor de individuele verzamelaar, als de postzegelclubs en de handelaars, kortom iedereen die deel uitmaakt van de filateliewereld. bephila neemt zich voor om regelmatig de site te aan te passen en u over op de hoogte te houden van alle nieuws.

Deze site is een toegangsdeur naar andere interessante sites voor de verzamelaar. Vergeet niet om zeer regelmatig www.bephila.be te raadplegen en zo de laatste nieuwigheden en evenementen te ontdekken.

Veel plezier toegewenst.