Postzegels interesseren me

In een tijd van computerspelletjes en iPods, lijkt die vraag op het eerste zicht overbodig. En toch  zijn de jongsten onder ons gefascineerd door  het verzamelen van  chromo’s en zelfklevers om hele verzamelalbums te vullen.  Postzegels verzamelen spreekt daarentegen jammer genoeg een minder jong publiek aan . Het toeval speelt dikwijls een doorslaggevende rol bij die keuze.

Je kan bijvoorbeeld helemaal in de ban geraken van de prachtige afbeeldingen en gravures die je op zolder in een postzegelalbum vindt.

Soms ontstaat zo een nieuwe passie.

Hoe verzamel ik postzegels ?

Na een toevallige ontdekking wil je soms erg graag meer te weten komen over een bepaald onderwerp. En daar wringt vaak het schoentje. Waar vindt je andere postzegels? Hoe moet je al die prachtige kleinoden bewaren? Het antwoord op deze vragen bepaalt mee of je er al dan niet mee doorgaat. Nu zijn er al heel wat informatiekanalen beschikbaar voor wie wil beginnen met een postzegelverzameling. Zo is er bijvoorbeeld het postkantoor, de afdeling Philately & Stamps Printing en over het hele land zijn er ook honderden clubs verspreid. Je kan ook een postzegelhandelaar benaderen. Nochtans is de juiste informatie niet altijd te vinden.

Vandaar deze webpagina’s. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om met volle teugen van je nieuwe hobby te genieten. Op basis van deze info kan je vrijuit beslissen waarvoor je kiest.  

Wordt het een traditionele verzameling van één bepaald land of ga je voor een themacollectie? Hoe ga je je zegels klasseren? Wil je je passie beleven in clubverband en meedoen aan postzegelcompetities?

Voor je het goed en wel beseft, verlies je je hart aan een van de leerrijkste vrijetijdsbestedingen ooit, waarvan je in alle omstandigheden kan genieten. Zomer of winter, individueel of in groep. We geven je hier een idee van wat filatelie nu eigenlijk echt is: de hobby der Koningen en de Koning der hobby’s.

Om je te helpen, hebben we een klein praktisch document opgesteld dat je kan downloaden door op het icoontje te klikken. Downloadbaar document