UDSP Hippo and Friends in Leuven

UDSP Hippo and Friends op zaterdag 28 oktober in Leuven

In 2023 bestaat insuline 100 jaar. Deze medische doorbraak die ontelbare mensenlevens al gered heeft, zet bpost dit jaar in de kijker met de speciale postzegeluitgifte en FDS ‘Insuline, een medische revolutie’. Ook de vereniging ‘Hippo and Friends vzw’ zet deze verjaardag in de kijker, met een tentoonstelling rond 100 jaar insuline in het Stadhuis van Leuven. De vzw zet zich in voor bewustwording rond type 1diabetes, verbetert de levenskwaliteit van diabetespatiënten met allerlei sport- en beweegprojecten en ondersteunt financieel wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes.

Op zaterdag 28 oktober tussen 10u en 17u kunt u in het Leuvense stadhuis (Grote Markt 9, 3000 Leuven) een unieke afstempeling krijgen op deze uitgifte en FDS. En zo mee de werking van deze vzw een duwtje in de rug geven.

Gratis toegang, inschrijven is niet nodig. 

Facebook evenement

Deel dit artikel

Ander nieuws of gebeurtenissen

News

Postzegelcollectie 2023

België is uniek en origineel. De nieuwe postzegelcollectie houdt het grotendeels Belgisch en brengt een ode aan de diversiteit en de inclusie. Nieuwe koninklijke beeltenissen, het frietkot, breakdance, Belgisch architecturaal erfgoed, Cobra, de mensenrechten en vrede zijn enkele van de thema’s die aan bod komen op de beperkte uitgiftes die in 2023 zullen worden verkocht. Vanaf hun uitgiftedatum zijn alle zegels te koop op eshop.bpost.be/nl.

Meer lezen