Over bephila

Graag verwelkomen we u in de groep van de Belgische postzegelliefhebbers!

De 3 pijlers van bephila

bpost

Een eerste pijler is natuurlijk bpost (de Belgische Post) die de postzegels uitgeeft voor de frankering  van de briefwisseling en ten behoeve van de verzamelaars. Jaarlijks komen er een honderdtal nieuwe Belgische postzegels op de markt.
De Koninklijke Landsbond (KLBP)

De tweede organisatie binnen het trio is de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen (K.L.B.P.) die de filatelieclubs overkoepelt. Ongeveer 247 clubs met officieel ruim 10.000 aangesloten leden zijn verspreid over heel België.

De Postzegelhandelaars (B.B.K.P.H.)

Ten slotte de derde pijler : de postzegelhandelaars ! Na een zekere periode kunnen de postzegels niet meer bij bpost gekocht worden. Wie dan nog bepaalde zegels wil aanschaffen moet zich naar een handelaar richten

Missie bephila

Bephila is de drijvende en ondersteunende kracht voor de promotie van de filatelie bij filatelisten en niet-filatelisten, door het communiceren, ondersteunen en versterken van de kwaliteiten van de hobby.

Bephila steunt diverse organisaties en activiteiten die de niet-verzamelaar wegwijs maakt op zijn ontdekkingstocht naar het “postzegels verzamelen” maar evengoed deelt ze het enthousiasme van de verwoede verzamelaar. 

De VZW bephila heeft als doel de filatelie te promoten en ze steunt hiervoor diverse organisaties die op één of andere manier betrokken zijn met “postzegels verzamelen”. De structuur van de VZW is gebaseerd op de 3 belangrijkste pijlers van de nationale postzegelmarkt.

bephila activiteiten

streamline-icon-button-refresh-one@300x300
bevorderen

De vzw  bephila  Koninklijke Vereniging ter bevordering van de Filatelie doet wat het zegt in zijn baseline : het postzegels verzamelen bevorderen. In lijn met haar missie verleent  bephila financiële steun aan elk project of actie die de filatelie bevordert.

streamline-icon-paginate-filter-2@300x300
Postzegels: waar kan je ze vinden ?

Dankzij de postzegel ziet onze post er altijd anders en kleurrijk uit. Hij trekt onze aandacht.